Torna l’efecte Cornellà

L’Espanyol rep la visita d’una de les revelacions d’aquest inici de temporada, el Betis de Pepe Mel i d’un Javi Chica que torna amb ganes d’agrair a l’afició blanc-i-blava el suport que li va donar.

Després de dues jornades amb victòries inesperades lluny de Cornellà, els homes de Pochettino tornen a casa, en un partit en el que rebran la visita d’un equip ascendit aquesta temporada, el Betis, que compta amb els mateixos números que els blanc-i-blaus dotze punts, quatre derrotes i quatre victòries. La situació dels dos equips, però, és completament diferent, si tenim en compte que els andalusos van estar al capdavant de la taula en les quatre primeres jornades, en les que no van perdre ni un punt, mentre que en els darrers partits no han aconseguit sumar cap dels dotze punts en joc. L’Espanyol, per la seva banda, arriba en un moment de confiança alta, després de dues victòries en el que era el punt dèbil dels catalans, els partits a domicili. Amb els sis punts aconseguits a Vallecas i a Santander, els homes de Pochettino han aconseguit allunyar els fantasmes que ja fa setmanes que assetjaven.

El Betis, que disputarà el seu primer partit a l’estadi de Cornellà-el Prat, arriba amb molts dubtes, després d’una setmana en la qual fins i tot s’ha començat a especular amb el futur del seu entrenador, Pepe Mel. El tècnic bètic ha assegurat que, encara que l’equip hagi comès errors en els darrers partits, el plantejament ha estat el mateix que ens anteriors encontres, i és el que presentarà davant l’Espanyol, tot i que “potser una mica més agressiu” per les crítiques rebudes. Els andalusos, doncs, podrien presentar alguns canvis en l’onze inicial. El que no ha canviat és la convocatòria de Pochettino, que ha cridat els mateixos homes que es va endur a Santander, després que Competició sorprengués tothom en retirar dimarts passat la cinquena targeta groga que Javi Márquez havia vist dissabte. Pochettino confia, a més, en el nou sistema plantejat des del partit del Madrid, que està donant bons resultats. L’únic canvi previst en l’equip titular és l’entrada de Jordi Amat, recuperat de les molèsties que li van impedir jugar el cap de setmana, i que substituirà Raúl Rodríguez d’inici.

Però, a part de la victòria, el que molts pericos desitgen és poder veure de nou un jugador que l’any passat va ser tan qüestionat per l’entrenador com admirat pel públic: Javi Chica. El de Sant Andreu torna a la que va ser casa seva amb ganes d’acomiadar-se de l’afició, com ell mateix ha assegurat, “des de la gespa”, ja que va marxar en el mercat d’estiu, després que els aficionats haguessin demanat la seva renovació per activa i per passiva.

Fitxa tècnica (alineacions probables):
  • Espanyol: Christian, J. López, Amat, H. Moreno, Dídac, Forlín, J. Márquez, Romaric, Verdú, Sergio García i Álvaro.
  • Betis: Castro, Chica, Amaya, Mario, Nacho, Iraney, Beñat, Juanma, Montero, Rubén Castro i Roque Santa Cruz.
  • Àrbitre: Teixeira Vitienes (col•legi càntabre)
  • Hora: A les 20 hores
  • Estadi: Cornellà-el Prat