Per fi han trencat la ratxa (0-1)

Després de nou mesos sense guanyar fora de casa, un gol de Romaric dóna la victòria a l’Espanyol en la seva visita al camp del Rayo Vallecano.

Ja ho deia Pochettino en la roda de premsa prèvia al partit, “una victòria cura moltes coses”. I ja era necessari que aquest equip guanyés fora de casa, tant per a la tranquil·litat de l’afició, com per als mateixos jugadors. L’Espanyol ha estat el conjunt dominant durant gran part del partit, exceptuant els minuts finals de les dues parts.

La primera aproximació perillosa, en el novè minut, corria a càrrec dels blanc-i-blaus quan una bona jugada de Serio García ha acabat amb una centrada-xut de Verdú que Romaric no ha estat capaç de culminar. L’inici de l’Espanyol, ben posicionat en un camp de petites dimensions, i sense permetre que el rival arribés a l’àrea, transmetia bones sensacions. La primera del Rayo arribaria quan gairebé s’havia jugat un quart d’hora del partit, en una falta que Cristian ha enviat a córner sense dificultats.

Però el control era dels blanc-i-blaus i quatre minuts després una molt bona passada de Javi Márquez ha acabat amb un xut creuat de Sergio García que el porter Dani Jiménez ha enviat a córner. Tamudo no apareixia, mentre que els jugadors atacants de l’Espanyol eren els grans protagonistes. Al minut 22′, Álvaro no ha arribat a una centrada de Sergio García i, un minut després, era Piti el que intentava sorprendre la defensa blanc-i-blava.

La polèmica, però, acostuma a estar assegurada en els partits de Pochettino i aquest cop ha estat Iglesias Villanueva el que no ha xiulat un clar penal sobre Dídac Vilà. Per si no n’hi hagués prou, una tangana sense majors conseqüències també ha tingut lloc a les acaballes del primer temps. En l’últim quart d’hora de la primera part, l’Espanyol ha perdut el control i el Rayo ha començat a tenir moltes més ocasions.

A la represa, el control tornava a ser a càrrec dels homes de Pochettino i ha estat Romaric l’encarregat de transformar el domini en gol, després d’una grandíssima passada de Forlín i una bona incorporació del de Costa d’Ivori que ha decidit xutar amb la seva cama dolenta, la dreta, i ha sorprès Dani, que no ha pogut fer-hi res. A partit d’aquest moment, totes les ocasions han estat per als blanc-i-blaus i Sergio García, Rui Fonte o el mateix Romaric han tingut ocasions per ampliar l’avantatge al marcador. Tot i així, amb el gol, l’Espanyol ha anat endarrerint posicions, fet que ha permès que el Rayo comptés amb les seves oportunitats per marcar.

Els darrers minuts han tornat a ser plens de patiment i han fet tornar els fantasmes dels ex-pericos i de les derrotes al darrer minut. Però el marcador ja era el definitiu, amb un resultat que reflecteix el domini dels blanc-i-blaus durant el partit. La victòria a Vallecas fa augmentar la confiança dels catalans de cara a un proper partit també com a visitant, en aquest cas al camp del Racing de Santander.