Dos penals, dos expulsats i l’enèssima derrota fora de casa (3-1)

L’Espanyol es deixa tres punts més en la seva visita al Ciutat de València, en una tarda en la que, tot i que semblava que la tendència negativa hagués de canviar, dues penes màximes i males accions individuals han portat a la derrota als blanc-i-blaus

Tocava canviar la dinàmica fora de casa. I Pochettino ho ha intentat amb una alineació revolucionària que ningú hauria esperat. L’entrada de Romaric, Rui Fonte i Forlín a l’onze inicial ha deixat a la banqueta titulars fins ara indiscutibles com Javi Márquez, Baena i Álvaro. Sorprenentment, Juan Forlín ha entrat com a titular per ajudar Romaric al doble pivot, mentre que Rui Fonte es perfilava com a atacant per banda dreta, amb Thievy a l’esquerra i Sergio García com a home més avançat.

El partit ha començat sense un dominador clar, tot i que una errada de Rui Fonte poc després dels deu minuts de joc ha permès al Llevant avançar-se. El portuguès ha perdut l’equilibri amb la mala sort de fer caure Juanlu dins l’àrea. Havien passat 12 minuts del partit quan Rubén Suárez ha convertit el penal involuntari de Rui Fonte en el primer gol del Llevant.

El partit es posava costa amunt però, com ha anat passant en els darrers partits, els homes de Pochettino han reaccionat en rebre el gol en contra. El Llevant s’ha tancat un cop davant en el marcador i els blanc-i-blaus ho ha aprofitat per crear ocasions de gol. Bones combinacions entre Thievy i Verdú, l’ únic home creador de joc en l’onze blanc-i-blau, feien presagiar el gol perico. Al minut 23’, una gran jugada de Sergio García, amb autopassada inclosa, ha marxat fregant la porteria de Munúa. Cinc minuts després, una jugada sorgida de les botes d’Héctor Moreno ha acabat amb Thievy buscant un Rui Fonte molt nerviós després del penal que ha deixat el seu equip per darrere al marcador. L’esfèrica ha acabat a les mans del porter granota. No obstant, el portuguès seria qui protagonitzaria el primer xut entre els tres pals de l’Espanyol. Abans d’arribat a la mitja part, encara hi hauria temps per dues ocasions dels de Pochettino, tot i que cap d’elles prou perillosa com per empatar el partit.

A la represa, Mauricio Pochettino ha decidit donar entrada a Álvaro Vázquez i presentar un equip més atacant. Han hagut de passar sis minuts per a que l’Espanyol tingués la seva primera oportunitat de gol, amb una falta que Verdú ha enviat a la tanca defensiva. Però el 12 ha estat avui el minut maleit per als blanc-i-blaus, i Jordi Amat ha fet un clar penal, pel que ha estat expulsat. L’Espanyol, a més de mitja hora pel final del matx, es quedava amb 10 jugadors i dos gols en contra. Els de Pochettino, però, encara no s’havien rendit i Álvaro Vázquez ha enviat la pilota fora en un bon xut al minut 65. Set minuts després arribaria el gol blanc-i-blau, el primer d’un Héctor Moreno que ja s’ha convertit en un titular indiscutible de l’equip i que s’ha estrenar així com a golejador perico. Ha estat en el 77’ quan l’Espanyol ha perdut totes les esperances que podien quedar quan un magnífic xut de Barkero des de més enllà de la frontal de l’àrea ha anat directe a l’escaire, en el que Cristian no ha pogut fer res. La tarda no era de l’Espanyol i encara quedaven minuts per endavant. Pandiani ha estat el protagonista d’una de les pitjors actuacions de la jornada quan, fora de si, ha agredit Nano amb un cop de cap. Ha estat una acció allunyada de la pilota i totalment innecessària que representa una mostra injustificada de la impotència que l’Espanyol ha patit avui.

Article publicat a laJornada.cat el 25 de Setembre de 2011.

Categories: CatalàTags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s