Sí a Qatar Foundation, al Camp Nou sense Fum i ala Grada Jove

L’Assemblea de Compromissaris ha aprovat les tres propostes que el club havia decidit debatre amb els socis. 

Un dels punts més polèmics de l’Assemblea de Socis Compromissaris era el contracte amb Qatar Foundation i la ratificació d’aquest. El vicepresident econòmic del club, Javier Faus, ha assegurat que la voluntat d’obtenir aquest patrocini ha sorgit per “l’impacte econòmic i substancial i la reversibilitat que té”. Així doncs, es buscava que el contracte no portés conseqüències de cara a una futura Junta Directiva i que la decisió fos temporal -amb una durada de cinc anys.

Faus ha destacat el que anomenen les “set condicions innegociables” per les que s’ha escollit Qatar Foundation com a patrocinador. Aquests requeriments es limiten a la compatibilitat de l’acord amb els valors del Barça i amb UNICEF -passant el logotip dels darrers al darrere de la samarreta. A més, es tractaria de la samarreta millor pagada del món, a raó de 171 milions d’euros en aquests cinc anys de contracte. El contracte portaria també una seguretat absoluta, amb un aval bancari. Un altre dels avantatges que ha portat el Barça a acceptar Qatar ha estat la immediatesa de les negociacions, amb una durada de només 90 dies. Finalment, la ja esmentada temporalitat del contracte, de només cinc anys.

Faus ha volgut fer èmfasi en el fet que el contracte no es signaria amb Qatar Foundation, sinó amb Qatar Sports Investments que, en paraules del mateix vicepresident, es tractaria “per entendre’ns, del Govern de Watar”. Respecte als dubtes que apareixen entre els socis per la manca de democràcia de l’Estat de Qatar, els directius han assegurat que “qui paga aquestes xifres són només els països emergents”. En aquest sentit, Faus ha defensat les actuacions de Qatar, en tant que “fa el que fa a tot el món perquè és un país petit, extremadament petit i ric en gas i que vol, té la necessitat o ha decidit ser important en l’esfera mundial i no ser menjat pels països que té al voltant”. Així, cal destacar la insistència de la directiva en el fet que Qatar és un país occidental amb una localització complicada.

Un cop acabada la presentació del contracte, els socis compromissaris han iniciat un debat complicat en el que qüestions morals i polítiques es barrejaven amb les econòmiques. Els socis han expressat la seva disconformitat amb el que consideren una manca de transparència respecte amb contractes amb Qatar Foundation. El resultat final ha acceptat el contracte per 697 vots a favor, 78 en contra i 36 en blanc, d’un total de 904.

Article publicat a laJornada.cat el 24 de Setembre de 2011.

Categories: CatalàTags: , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s