Aprovats els pressupostos de la temporada vinent

Els socis compromissaris presents al Palau de Congressos han donat per bons els pressupostos de la darrera campanya i les previsions per a la propera

L’Assemblea de Socis Compromissaris del Futbol Club Barcelona no ha pogut començar en primera convocatòria per falta de quòrum, de manera que ha estat amb mitja hora de retard que els accionistes blaugranes han pogut iniciar la discurssió sobre els diversos temes d’actualitat del club.

Amb 876 socis acreditats d’inici -que han anat augmentant a mesura que passava el temps- s’han presentat els pressupostos tant de la darrera temporada com de la vinent. Javier Faus, el vicepresident econòmic de l’entitat, ha estat l’encarregat de presentar uns comptes que ha definit com “completament nets, sense cap excepció ni incertesa, que entra dins la línia de transparència del club”.

Faus ha presentat uns pressupostos que, en el darrer any, el primer de la gestió de Rosell, han augmentat de 415 a 174 milions d’euros. De cara a la temporada que ve, però, es preveu que aquesta quantitat es redueixi fins als 461 milions, tenint en compte que no es preveu recuperar la quantitat perduda amb l’operació Ibrahimovic -definida per Rosell com “la pitjor de la història del Barça”- i que pujaran els salaris no esportius. Finalment, Javier Faus ha fet referència a la Junta Directiva anterior i ha assegurat que “el club estava poc mantingut i, per tant, s’estimen despeses de manteniment que, a mesura que es vagi solucionant, aniran disminuint any rere any”.

Els pressupostos de la temporada 2010-2011 han estat aprovats per una majora inqüestionable, amb 807 vots a favor, set en contra i 24 en blanc, de 880 presents. Pel que fa als de la propera campanya, Antonio Rossich, membre de la Junta Directiva, ha defensat quines son les raons per a aprovar-los. Es tracta, segons Rossich, “d’un pressupost treballat, prudent i realista, perquè la situació econòmica del club actual ha que els riscos augmentin”.

Els comptes per a la temporada 2011-2012 preveuen una reducció de les despeses de 42 milions per un augment de l’amortització de jugadors i la disminució de totes les partides excepte la de manteniment esmentada anteriorment i algunes “Despeses superficials, com telèfons mòbils i fotocòpies”. S’estima, a més, un benefici de 20,1 milions d’euros, definit pels directius com “el més gran dels darrers anys”. Aquests pressupostos han estat aprovats, finalment, per 789 vots a favor, 8 en contra i 29 en blanc.

Article publicat a laJornada.cat el 24 de Setembre de 2011.

Categories: CatalàTags: , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s