Volem? Podem!

Fa tres anys, en l’inici de la temporada 2007-2008, l’Espanyol treia com a campanya de captació de socis el lema ‘Volem?’. I sí, ells volien. Volien volar arreu d’Europa i volien conquerir allò que encara els quedava pendent -no cal que recordem la UEFA de tres mesos abans. Però no. No van volar. Al contrari. D’aquella temporada endavant, les actuacions de l’equip han estat més aviat modestes -exceptuant, si volen, l’any passat, en el que es va crear una il·lusió que, com passa sovint, acabaria en el no-res.

Però qui no recorda aquell partit a Pamplona un any després del ‘Volem?’ en el que qualsevol perico es va veure condemnat al pou de Segona. Aquell era un dels primers partits de Pochettino a la banqueta blanc-i-blava, I tot i que com es podia esperar no va conquerir Europa, va aconseguir una salvació quasi impossible que el convertiria des d’aquell moment en el referent d’una afició orfe d’ídols.

Dos anys i mig després, ja podem dir que la gestió de l’argentí com a tècnic de l’Espanyol es caracteritza, entre d’altres moltes coses, per grans partits a casa i grans decepcions lluny de Cornellà (o Montjuic, quan va arribar el tècnic).

Els jugadors són els mateixos tant quan es juga a casa com quan es juga a fora. Les ganes de guanyar, esperem que també. Però el que no pot canviar és l’actitud. L’equip ha entrat en una espiral de desconfiança que no els permet tirar endavant els partits. Si s’aposta per jugar a l’atac, a tocar i a fer bon futbol, que es faci des del primer moment. Despertar-se al minut 20 o, en el millor dels casos, al 10, sovint comporta haver de remuntar resultats innecessàriament.

El darrer partit a camp del Saragossa va demostrar, deixant de banda un resultat dinal certament injust, que si volem, podem. La qualitat hi és i la il•lusió d’aquests futbolistes, també. El que falta és sortir des del primer segon a guanyar els partits. I a veure si així, la temporada 2011-2012 pot passar a la història per alguna cosa més que pel rècord de minuts sense marcar fora de casa.

Article original publicat a laJornada.cat el 22 de Setembre de 2011.

Categories: CatalàTags: , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s