Victòria in extremis (1-0)

L’Espanyol aconsegueix els tres punts contra el Getafe gràcies a un gol en temps de descompte de Walter Pandiani

Si la darrera jornada l’Espanyol perdia un punt al minut 93’, aquest cop tocava el contrari. El que semblava el primer empat de la temporada a Cornellà-el Prat s’ha convertit en una victòria molt patida aconseguida en el minut 92’.

L’Espanyol arribava a l’estadi sense saber encara quin seria el seu equip titular. No ha estat fins un cop acabat l’escalfament que Mauricio Pochettino ha decidit donar un lloc a Verdú en l’onze titular. Els blanc-i-blaus, però, han començat el partit força adormits, i ha estat el conjunt madrileny l’encarregat de portar perill a la porteria de Cristian. Al minut sis, Ríos protagonitzava la primera ocasió de gol, tot i que enviaria l’esfèrica per sobre de la porteria de Cristian.

Els primers deu minuts, doncs, serien dominats totalment pel Getafe, tot i que, tal com ha acostuma a passar darrerament, a mesura que han anat passant els minuts l’Espanyol s’acostava cada cop més a la porteria de Moyá. Corria el minut 27 quan els blanc-i-blaus han tingut la seva primera oportunitat després que una falta a Javi Márquez en la que Undiano Mallenco –molt discutit al llarg del partit per les seves decisions- ha donat llei de l’avantatge, ha estat aprofitada per Thievy, que ha guanyat la posició al Cata Díaz. La pilota, però, acabaria a les mans del porter. Només tres minuts després arribaria la rèplica del Getafe, amb un xut que el mateix Cata Díaz ha enviat inexplicablement per sobre del travesser tot i estar sol davant Cristian. La millor ocasió de l’Espanyol en el primer temps arribaria al minut 44 amb una centrada de Javi Márquez que Álvaro remataria des del segon pal.

A la represa, els mateixos jugadors semblaven construir un equip totalment diferent. L’Espanyol s’ha mostrat molt més atacant i, en només cinc minuts, ja havien igualat el nombre d’oportunitats de tota la primera part, amb una gran oportunitat del jove Thievy i un xut des de fora l’àrea de Javi Márquez que sortia fregant el pal. El partit s’ha convertit doncs en un monòleg blanc-i-blau, amb un atac continu a la porteria de Moyá. Verdú ha estat a punt de fer el gol de la jornada quan ha rebut una passada de Dídac amb un magnífic control i un posterior xut des del mig del camp que a punt ha estat de sorprendre el porter del Getafe. Els madrilenys haurien d’esperar fins a la mitja hora de joc de la segona part per tenir la seva oportunitat, amb un xut del Cata Díaz a una falta servida per Barrada que sortia fregant el pal. A partir d’aquell moment, s’ha fet evident la igualtat entre els dos equips que feia preveure l’empat. Però un gol del Rifle Pandiani quan ja corria el temps de descompte (92′) ha donat a l’Espanyol la victòria del matx.