Victòria in extremis (1-0)

L’Espanyol aconsegueix els tres punts contra el Getafe gràcies a un gol en temps de descompte de Walter Pandiani

Si la darrera jornada l’Espanyol perdia un punt al minut 93’, aquest cop tocava el contrari. El que semblava el primer empat de la temporada a Cornellà-el Prat s’ha convertit en una victòria molt patida aconseguida en el minut 92’.

L’Espanyol arribava a l’estadi sense saber encara quin seria el seu equip titular. No ha estat fins un cop acabat l’escalfament que Mauricio Pochettino ha decidit donar un lloc a Verdú en l’onze titular. Els blanc-i-blaus, però, han començat el partit força adormits, i ha estat el conjunt madrileny l’encarregat de portar perill a la porteria de Cristian. Al minut sis, Ríos protagonitzava la primera ocasió de gol, tot i que enviaria l’esfèrica per sobre de la porteria de Cristian.

Els primers deu minuts, doncs, serien dominats totalment pel Getafe, tot i que, tal com ha acostuma a passar darrerament, a mesura que han anat passant els minuts l’Espanyol s’acostava cada cop més a la porteria de Moyá. Corria el minut 27 quan els blanc-i-blaus han tingut la seva primera oportunitat després que una falta a Javi Márquez en la que Undiano Mallenco –molt discutit al llarg del partit per les seves decisions- ha donat llei de l’avantatge, ha estat aprofitada per Thievy, que ha guanyat la posició al Cata Díaz. La pilota, però, acabaria a les mans del porter. Només tres minuts després arribaria la rèplica del Getafe, amb un xut que el mateix Cata Díaz ha enviat inexplicablement per sobre del travesser tot i estar sol davant Cristian. La millor ocasió de l’Espanyol en el primer temps arribaria al minut 44 amb una centrada de Javi Márquez que Álvaro remataria des del segon pal.

A la represa, els mateixos jugadors semblaven construir un equip totalment diferent. L’Espanyol s’ha mostrat molt més atacant i, en només cinc minuts, ja havien igualat el nombre d’oportunitats de tota la primera part, amb una gran oportunitat del jove Thievy i un xut des de fora l’àrea de Javi Márquez que sortia fregant el pal. El partit s’ha convertit doncs en un monòleg blanc-i-blau, amb un atac continu a la porteria de Moyá. Verdú ha estat a punt de fer el gol de la jornada quan ha rebut una passada de Dídac amb un magnífic control i un posterior xut des del mig del camp que a punt ha estat de sorprendre el porter del Getafe. Els madrilenys haurien d’esperar fins a la mitja hora de joc de la segona part per tenir la seva oportunitat, amb un xut del Cata Díaz a una falta servida per Barrada que sortia fregant el pal. A partir d’aquell moment, s’ha fet evident la igualtat entre els dos equips que feia preveure l’empat. Però un gol del Rifle Pandiani quan ja corria el temps de descompte (92′) ha donat a l’Espanyol la victòria del matx.

Article publicat a laJornada.cat el 22 de Setembre de 2011.

Categories: CatalàTags: , , , , , , , , , , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s