Luis García mata l’Espanyol (2-1)

Els blanc-i-blaus han perdut a La Romareda tot i haver aconseguit empatar i aturar un penal. Massa càstig després d’una segona part d’infart dels de Pochettino.

Totes les porres portaven per un 0-0 en el partit d’aquesta tarda a La Romareda. Els locals encara no s’havien estrenat com a golejadors aquesta temporada i l’Espanyol sumava vuit partits sense marcar fora de casa. Les estadístiques, però, estan pe trencar-les i això és el que els dos equips han fet aquesta tarda.

La primera part s’ha anat desenvolupant sense un dominador clar. Els aragonesos, però, eren els primers en avisar, quan només havia passat un minut, Micael ja donava feina a Cristian, que ha hagut d’aturar la primera del partit. La rèplica arribaria dos minuts després, quan una gran combinació entre Verdú, Álvaro Thievy portaria el primer córner a favor dels blanc-i-blaus. Però Javier Aguirre coneix l’Espanyol i els seus homes han sortit a pressionar amunt per impedir que els de Pochettino realitzessin el seu joc. a mesura que passaven els minuts, els jugadors blanc-i-blaus han anat entrant al partit, que ha anat agafant cada cop més ritme. Al minut 9, un xut de Meira sortiria per sobre de la porteria de Cristian Álvarez. Només tres minuts més tard ha estat Sergio García -xiulat pel públic aragonès cada cop que ha tocat la pilota- el que ha avisat Roberto, després d’una gran passada de Verdú. L’esfèrica, però, sortiria fregant el pal.

La mala sort ha tornat a tocar l’Espanyol, que al minut ’23 veia com un dels seus jugadors més importants no podia seguir. L’home més actiu de l’equip, Joan Verdú, no ha pogut seguir després d’una topada, i ha estat Romaric l’encarregat de substituir-lo. El de Costa d’Ivori ha estat descol·locat durant els vint minuts que ha jugat a la primera part, degut a la posició avançada que li ha tocat ocupar en substitució de Joan Verdú. El primer gol del Saragossa podia haver arribat al minut 26, quan Micael ha fallat inexplicablement un xut a un metre de la línia de gol. Però estava clar que el Saragossa dominava i arribava amb facilitat. Ha estat dos minuts després quan la pilota ha volgut entrar. I ho ha fet de la manera més dolorosa: Luis García ha sabut anticipar-se a Baena per rematar de cap un centre de Lafita, després d’una bona jugada de Juárez. La darrera oportunitat de la primera part seria per l’Espanyol, concretament una rematada que Javi Márquez no ha pogut enviar al fons de la xarxa, després d’una molt bona passada de Serio García.

A la represa, Pochettino ha decidit esgotar els canvis per anar a l’atac. Weiss i Pandiani eren els encarregats de donar un gir al partit. I així ho han fet. L’eslovac ha sortit amb moltes ganes de demostrar per què l’han fitxat, encarant contínuament els defenses rivals. Tot i així, sovint li han sobrat alguns retalls per ser més efectiu. El debut de Weiss ha estat, sens dubte, un dels punts positius del partit, i les combinacions entre ell i el lateral Javi López han deixat entreveure un bon duet per banda dreta. Però els partits fora de casa son l’assignatura pendent d’aquest Espanyol que, en el minut 11 de la segona part, superava el seu propi rècord de 812 minuts sense marcar fora de casa. Precisament l’última victòria dels blanc-i-blaus a domicili va ser gràcies a un gol del seu botxí d’avui, Luis García. Tot i aquest fet anecdòtic, l’Espanyol estava molt més actiu en aquesta segona part, i el gol havia d’arribar en qualsevol moment. Ha estat en el minut 72’ quan un centre de Javi López des de la dreta ha tocat en un defensa del Saragossa i, molt lentament, l’esfèrica s’ha colat en la porteria de Roberto. 837 minuts després, l’Espanyol marcava com a visitant. Luis García, però, acabaria amb les esperances periquites en marcar el segon gol per al seu nou equip. L’Espanyol es torna a quedar, així, sense l’esperada victòria a domicili.

Article publicat a laJornada.cat el 18 de Setembre de 2011.

Categories: CatalàTags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s