Pochettino i Bielsa es retrobaran a Cornellà

Espanyol i Athletic Club s’enfronten aquesta nit en el partit en el qual destaquen l’absència de Kameni i el retrobament dels dos tècnics.

Amb l’objectiu d’esvair els fantasmes nascuts després de les darreres ventes i de la derrota contra el Mallorca en la segona jornada de Lliga, l’Espanyol rep la visita de l’Athletic Club de Marcelo Bielsa. Els equips arriben en circumstàncies força diferents: els bascos no han patit grans canvis en la base de l’equip respecte a la temporada passada i es troben, a hores d’ara, immersos en la fase de grups de l’Europa League. L’Espanyol, per la seva banda, ha perdut alguns dels seus jugadors més importants i entre els aficionats blanc-i-blaus es respira un ambient de dubtes i malestar. En aquest sentit, Mauricio Pochettino ha afirmat que “amb una victòria acabaríem amb els fantasmes” i no dubta en cap moment que els seus homes estan capacitats per tirar endavant la temporada: “veig el vestidor amb il·lusió i moltes ganes de fer una gran temporada”.

La convocatòria que el tècnic blanc-i-blau ha fet pública de cara al partit de demà compta amb les destacades absències de Jordi Amat, que encara no s’ha recuperat de la lesió que va patir la darrera setmana, i de Carlos Kameni per motius disciplinaris, després que el camerunès tornés més tard del previst de l’estada al seu país, on s’havia desplaçat pels seus compromisos com a internacional. D’altra banda, entren a la convocatòria les darreres incorporacions blanc-i-blaves: Weiss, Pandiani i Romaric. Tot i que cap dels tres està encara al cent per cent de forma, Pochettino ha insinuat que l’eslovac és el que podria estar més preparat per tenir minuts. No obstant, destaca que “l’experiència de la resta por ser fonamental tant al camp com a fora del terreny de joc”.

L’altre atractiu del partit es troba en el retrobament entre el tècnic de l’Espanyol, Mauricio Pochettino, i el que va ser un dels seus entrenadors, Marcelo Bielsa. Les lloances entre els dos tècnics han estat una constant en els darrers dies. Pochettino ha assegurat que l’entrenador de l’Athletic és “una persona que m’ha marcat molt, com si fos un pare”. Per la seva banda, Bielsa defineix la relació que els uneix com a “especial” i no dubta a l’hora de declarar que “és difícil que una persona generi tot el que em desperta ell”.

En definitiva, es tracta d’un matx entre dos equips que, tot i trobar-se en moments molt diferents, durant la temporada passada van estar lluitant per entrar a Europa. Actualment, estan dirigits per dos entrenadors argentins als que els agrada fer un joc atractiu, i que coneixen força bé tant les virtuts com els punts fluixos l’un de l’altre.

Fitxa tècnica (alineacions probables):
  • Espanyol: Cristian, J. López, Forlín, H. Moreno, Dídac, Baena, J. Márquez, Verdú, Albín, Weiss i Álvaro
  • Athletic Club: Iraizoz, Aurtenetxe, Amorebieta, Ekiza, Iraola, Javi Martínez, Ander Herrera, Iturraspe, Muniain, De Marcos i Llorente
  • Àrbitre: Velasco Carballo (col·legi madrileny)
  • Horari: A les 22 hores
  • Estadi: Cornellà-el Prat

Article publicat a laJornada.cat l’11 de Setembre de 2011.

Categories: CatalàTags: , , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s