Balanç positiu de la reunió pels drets televisius

Joan Collet repassa les conclusions a les que es va arribar a Sevilla i fa una crida als equips de Segona perquè s’uneixin a les protestes

Després que la temporada passada fossin sis els clubs que es van reunir per parlar dels dreta televisius (Sevilla, Athletic Club, Saragossa, Vila-real, Real Sociedad i Espanyol), el Sevilla va organitzar ahir una nova reunió a la que van ser convidats tots els clubs de Primera Divisió.

Joan Collet, el Conseller Delegat del RCD Espanyol, fa un balanç positiu del que va ser aquesta reunió i ha repassat les conclusions a les que es va arribar. D’entrada, Collet no es cansa de repetir que el repartiment actual dels drets televisius és injust i que el fet que “el repartiment sigui més just per a divuit equips de Primera i 22 de Segona implica que els dos grans han de perdre alguns beneficis”.

Els guanys que els clubs treuen dels drets de televisió és un tema que ha estat força d’actualitat en els darrers anys. Va ser, no obstant, fa pocs mesos quan aquests clubs van decidir unir-se per trobar una solució al que ells consideren que és una situació injusta. El Conseller Delegat té clar què és el que s’ha de fer a partir d’ara: “seguir fent reunions, perquè cada cop avancem més. Busquem canvis estructurals, que imitin la Premier, i volem convidar els clubs de Segona, que no en poden quedar al marge”.

Encapçalats pel president del Sevilla José María Del Nido, aquests clubs seguiran reunint-se per tal de fer que es modifiqui el repartiment dels drets televisius. Coller recorda les paraules de Del Nido, a mode del que ja podem entendre com el seu lema: “Ja no hi ha marxa enrere”.

L’Espanyol lamenta el conflicte amb les ràdios

Pel que fa al conflicte sorgit després de l’anunci de comercialització dels drets radiofònics per part de la LFP, el club referma la seva posició contrària a la mesura tant per manca del temps que comportaria arribar a un acord amb la majoria de cadenes de ràdio com per la convicció dels dirigents de l’entitat que l’únic que aconseguirà aquesta mesura és “amplificar els efectes de l’actual i injust repartiment dels pagaments per drets”.

Malgrat la seva posició, el contracte vigent que l’Espanyol manté amb l’empresa Mediapro impossibilita a l’entitat poder decidir sobre l’entrada de les ràdios a l’estadi Cornellà-el Prat. Tot i així el club “manifesta públicament el desig que totes les ràdios puguin informar dels partits del RCD Espanyol comptant amb els espais, les facilitats i la col·laboració que el club aporta als mitjans de comunicació”.

Article publicat a laJornada.cat el 9 de Setembre de 2011.

Categories: CatalàTags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s