Fes-te un homenatge

Per fi ha tingut lloc la presentació de la darrera campanya de la Federació de Penyes del RCD Espanyol. Després d’una setmana de misteri, s’ha desvetllar quin serà l’homenatge que les penyes dedicaran a l’afició. Es tracta d’una escultura de bronze de quatre metres i mig d’alt en la que apareixen representats els membres d’una família que, segons l’artista que esculpirà el monument, “també es tracta d’una representació de la família de l’Espanyol, club que es caracteritza pel seu traspàs de sentiment de generació a generació”.

L’escultura estarà situada davant l’estadi de Cornellà-el Prat, després que l’Ajuntament de la ciutat hagi donat el vistiplau a la seva col·locació. La situació és especial. Es tracta del lloc on conflueixen les dues icones de l’Espanyol: afició i estadi. Segons Alberto Ariza, president de la Federació, “tots ens veurem reflectits en quest projecte. Volem representar aquells que han estat amb nosaltres en aquests 111 anys d’història i deixar un llegat per al futur”. El finançament del monument vindrà de les aportacions de socis, penyes i empresaris. Els aficionats que decideixin aportar alguna quantitat, podran gaudir de la inscripció del seu nom en el lateral de l’estàtua, a més d’una sèrie d’avantatges destacats en la web destinada al projecte.

L’escultura anirà acompanyada d’una important campanya publicitària, el primer anunci de la qual és un emotiu vídeo que presenta un avi perico que desvetlla els seus sentiments en relació al seu club.

El cost del projecte es calcula que serà d’uns 80.000 euros, i serà inaugurat en un termini d’entre sis i set mesos. es calcula que a finals del 2012 podrà ser presentat oficialment. Alberto Ariza assegura que “serem la primera afició d’Europa i el món que realitzi un monument d’aquestes característiques amb aportacions de l’afició. En quatre dies, qualsevol ens voldrà imitar”.