“Si ho hagués somniat de petit, no hauria estat tan bonic”

Luis García s’ha acomiadat del que ha estat el seu equip les darreres set temporades entre llàgrimes i acompanyat per la família, els companys i els tècnics

Luis García entrava per acomiadar-se en una sala de premsa en quan l’esperaven tot el cos tècnic, la seva família i alguns companys i excompanys, com Raúl Rodríguez, Cristian Álvarez i Iván de la Peña.

Amb la veu trencada i entre llàgrimes, el capità de l’Espanyol ha assegurat que és una decisió presa entre tots i ha destacat la importància que el Saragossa ha donat al seu fitxatge. Ningú esperava la seva precipitada marxa i, respecte a això, l’asturià també es posiciona: “En tot hi ha un inici i un final. Aquest és el meu final per ara”. Luis García ha agraït a tothom qui ha tingut algun tipus de rol en la seva trajectòria al club. En especial, però, ha tingut paraules per l’afició: “Des del primer moment, m’han donat un afecte que no mereixia”.

Conscient que en dues setmanes l’Espanyol s’enfronta al seu nou equip, l’asturià ha deixat clar que sempre defensarà l’Espanyol perquè és “un perico més”, però que es deixarà la pell en el seu nou equip com ho ha fet fins ara: “Mai em podran dir que no m’he deixat l’ànima per aquest equip”.

La marxa de Luis García ha estat una de les darreres sorpreses d’aquest mercat d’hivern. Preguntat per si li hauria agradat acomiadar-se duna altra manera, sobre el terreny de joc, ha assegurat que “en 90 minuts no tindria temps d’agrair tot el que m’ha donat aquesta gent. Viuen el futbol d’una manera tan passional com jo visc la meva professió”. Ha destacat la sort que ha tingut de viure els millors anys de la seva vida “i de la història del club” a Barcelona.

El jugador no ha volgut entrar a donar la seva opinió sobre el fet que el club no li oferís una renovació. Sobre el futur, ha assegurat que la seva marxa no significarà res en el club i que confia plenament en el que considera un ambiciós projecte que s’està duent a terme.

Luis García ha defensat, des del primer dia que va arribar, que “el millor a Barcelona és ser de l’Espanyol”. És per aquest compromís que ha demostrar que el club li ha regalat una fotografia de la celebració d’un dels seus gols amb la frase impresa. Després de 220 partits jugats a Primera amb l’Espanyol i 47 gols, Luis García comença una nova etapa com a jugador a Saragossa. En el seu comiat, però, ha deixat clar que seguirà defensant els blan-i-blaus i ha fet entendre que no és un adéu, sinó un fins després.