Luis García deixa l’Espanyol

L’asturià marxa al Saragossa, que pagarà un milió d’euros pel fitxatge del capità, que defensarà la samarreta dels aragonesos els propers tres anys

En l’últim dia del mercat d’estiu, la plantilla del RCD Espanyol encara no està del tot tancada. La darrera novetat és la venta del capità asturià Luis García, que marxarà al Saragossa, que ha pagat un milió d’euros, on signarà un contracte per tres anys. El jugador tenia un any més de contracte, i el club ha aprofitat per vendre’l abans que marxés amb la carta de llibertat sota el braç.

Luis García va arribar a l’Espanyol la temporada 2005-2006, després d’haver jugat al Múrcia -equip que gairebé envia els blanc-i-blaus a Segona Divisió- i al Mallorca. En molt poc temps, es va convertir en un ídol per a l’afició blanc-i-blava pel seu caràcter i, en especial, per la seva implicació en el club i la defensa que ha estat fent en els darrers anys del que significa ser de l’Espanyol a Barcelona.

en el seu pas per l’Espanyol, Luis Garcia ha aconseguit ser campió de la Copa del Rei l’any 2006 i subcampió de la UEFA el 2007. Les seves llàgrimes al final d’aquell partit han esdevingut un dels símbols de la final perduda. A més, va aconseguir formar part de la Selecció Espanyola durant alguns partits. Després de sis anys al club, aquest estiu va ser designat primer capità del primer equip. L’asturià s’acomiadarà de club i afició en una roda de premsa aquest dijous.