Derrota injusta per començar la temporada (1-0)

L’Espanyol perd per la mínima contra el Mallorca després que els balears s’avancessin amb un gol de rebot

El primer partit de l’Espanyol en la temporada 2011, 2012 ha acabat amb una derrota per la mínima que, per joc i oportunitats, bé podria haver estat un empat. En un Iberostar amb molt poc públic, el Mallorca ha sortit clarament a l’atac, mentre que l’Espanyol proposava un joc de més toc. Després dels primers minuts, però, serien els locals els que es sentirien més còmodes sobre el terreny de joc, doncs el centre del camp blanc-i-blau es veia força pressionat pels jugadors mallorquinistes.

A mitjans de la primera part, els locals han perdut força, fet que ha aprofitat l’Espanyol en la seva primera aproximació a la porteria d’Aouate quan només havien passat 25 minuts. Només cinc minuts després, una gran arribada de Javi López podria haver portat el gol d’Álvaro, però el davanter no ha arribat a rematar. En els darrers minuts de la primera part, doncs, l’Espanyol ha aconseguit mostrar-se més atacant. Fins a tres jugadors han vist targeta groga en aquests darrers minuts, en els que el partit s’ha escalfat.

A la represa, tot i que en els 10 primera minuts no hi ha hagut un dominador clar, l’Espanyol s’acostava cada cop més a la porteria mallorquinista. En el minut ’59, els blanc-i-blaus han tingut la millor ocasió, quan Dídac, després d’una bona incorporació per banda, ha deixat la pilota a Álvaro, que no hi ha pogut arribar. Un minut després, la rèplica del Mallorca vindria de les botes d’N’sue, que també l’enviaria fora.

Però l’Espanyol s’ha tornat a trobar amb la mala sort quan un xut de De Guzmán ha rebotat en Baena, fet que ha fet que la pilota es desviés i confongués Cristian Álvarez. Eren els millors minuts dels blanc-i-blaus. A partir d’aquell moment, ha semblat que els de Pochettino abaixessin els braços. Tot i així, en els darrers minuts han anat clarament a l’atac, tot i que sense crear cap tipus de joc.