L’última Junta de Sánchez Llibre

Avui s’ha celebrat la presentació de les candidatures del RCD Espanyol davant els accionistes, amb la posterior votació que ha decidit el nou president

Amb un quart d’hora de retard i tots els membres de l’actual Consell d’Administració del RCD Espanyol en una taula a sobre de l’escenari, començava la Junta General Extraordinària d’Accionistes que havia d’escollir el nou president. En ella, hi han estat presents 546 accionistes, en representació de 1115, el que suposa un 66,75% del quòrum de les accions.

En el seu discurs de comiat, Daniel Sánchez Llibre ha destacat les dificultats inicials del seu mandat; era una situació complicada de la que se’n va sortir amb la construcció de la Ciutat Esportiva i l’arribada a Montjuic. Entre les seves fites, dues Copes del Rei i una final de la UEFA, a més de les infraestructures que han permès una major comoditat per a totes les àrees del club, com són la Ciutat Esportiva de Sant Adrià i l’estadi de Cornellà-el Prat, on avui se celebrava aquesta junta d’accionistes. Gràcies, entre d’altres coses, a aquestes millores, la massa social del club ha passat de 17.500 socis a més de 35.000 i de 50 penyes a 190. Finalment, Daniel Sánchez Llibre, contínuament ovacionat pels accionistes presents a la Junta, ha destacat la Copa del Rei de l’any 2000 com el seu millor moment i la mort del Capità Dani Jarque -al que compten fer un partit d’homenatge, a més de posar el seu nom a la ciutat esportiva i la seva estàtua davant la porta 21 de l’estadi- com la pitjor notícia al llarg del seu mandat. En la seva línia, el fins avui president del RCD Espanyol s’ha acomiadat de l’afició amb les paraules gràcies, gràcies, gràcies i ànimus a tots, que tirarem endavant”.

Un cop acomiadat el president sortint del club, s’ha procedit a les presentacions de les noves candidatures, tant la continuista com la dels petits accionistes. Tots dos candidats han destacat els problemes econòmics del club, que han portat a la necessitat de “no estirar més el braç que la màniga”, com els mateixos portaveus han esmentat. La proposta de futur de Ramon Condal, que compta amb el suport de Sergi Oliveró i Germán de la Cruz, membres del darrer Consell d’Administració, consta, econòmicament, de tres línies d’actuació: rigor pressupostari, fi del dèficit i sanejament de les arques del club. Esportivament, el projecte ses redueix a un manteniment dels dos pilars considerats bàsics: el director esportiu, Ramon Planes, i l’entrenador del primer equip, Mauricio Pochettino, per tal d’aconseguir l’objectiu principal d’aquesta candidatura: anar a Europa. En definitiva, es tracta d’una proposta continuista, que pretén tirar endavant amb els pilars actuals i aconseguir un objectiu que la temporada passada va quedar pel camí.

Pel que fa a la candidatura de l’Associació de Petits i Mitjans Accionistes de l’Espanyol (APMAE), encapçalada per Roman Escuer, defensa una proposta grupal, en cap cas centrada en la figura del seu president. Lluny de crítiques a la gestió anterior, les paraules dels portaveus s’han centrat en els problemes econòmics de l’entitat que, segons Escuer, “impedeixen estabilitzar la situació econòmica del club”.

Article publicat a laJornada.cat el 12 de Juliol de 2011.

Categories: CatalàTags: , , , , , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s