Els descartats de Pochettino

Més enllà de les sortides, els jugadors que el RCD Espanyol té cedits a altres equips no tornaran a Barcelona la propera temporada

A finals de la darrera temporada, sorprenien les sorties de David Garcia i Javi Chica, jugadors que, tot i haver sortit del planter del RCD Espanyol i portar tota la vida al club, no comptaven amb la confiança de Mauricio Pochettino, per la qual cosa van haver de buscar el seu lloc al futbol nacional i internacional, respectivament. Però no són els únics futbolistes sense lloc en l’equip. Aquesta setmana, es coneixia la cessió de Manu Molina a la SD Osca, mentre que la majoria dels cedits segueixen a la recerca del seu futur.

L’únic d’aquests cedits als que Pochettino donarà un lloc és Kiko Casilla, un jove porter que ha passat els darrers tres anys a Cadis i Cartagena però que aquesta temporada torna a la disciplina blanc-i-blava.

La resta de cedits tenen les coses més difícils. Ben Sahar, internacional israelià que va arribar a l’Espanyol al final de la primera temporada de Pochettino com a entrenador, marxa a l’AJ Auxerre, després de passar la darrera temporada a l’equip que el va veure néixer com a futbolista, el Hapoel de Tel Aviv. La temporada 2011-2012 la jugarà a l’equip francès, que s’ha reservat una opció de compta per fer-se amb els serveis del davanter israelià de forma permanent.

Román Martínez va arribar a Barcelona el juliol del 2008, però en acabar la seva primera temporada, en la qual el míster argentí va agafar les rendes de l’equip blanc-i-blau, va marcat cedit al Tenerife. La darrera temporada l’ha passat al seu equip inicial, el Tigre argentí, on sembla que seguirà, com a mínim, durant la campanya 2011-2012.

El darrer estranger que segueix cedit és el jugador internacional serbi Milan Smiljanic, conegut esportivament com Lola. En acabar la temporada 2009-2010, Lola es va trobar sense plaça d’extracomunitari al club, de manera que es va trobar apartat de l’equip i va marxar cedit a l’Sporting de Gijón. Des de l’estiu del 2010 es troba, com els seus companys esmentats anteriorment, al seu país, cedit al Partizan de Belgrad, on sembla que seguirà la propera temporada.

A banda dels extracomunitaris, també jugadors del planter es troben cedits i amb el futur incert. És el cas d’Àngel Martínez, que va debutar amb força minuts al primer equip però en acabar la primera temporada de Mauricio Pochettino va marxar cedit al Rayo Vallecano. Posteriorment, la darrera campanya ha estat jugant al Girona. La incertesa és major en el cas de Ferran Corominas ‘Coro’, que va ser cedit a l’Osasuna en el darrer mercat d’hivern, on va començar tenint minuts fins que José Antonio Camacho el va deixar de suplent.

Article publicat a laJornada.cat el 8 de Juliol de 2011.

Categories: CatalàTags: , , , , , , , , , , , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s