La bomba

L’altre dia sentia que Ramon planes qualificava de “bomba” el fitxatge que planejava incorporar en el mercat d’hivern. Ni els membres de la directiva sabien de qui es tractava, tot i que suposarem que Pochettino en tenia alguna informació. El cas és que, tot i l’interès d’alguns equips punters d’Europa, el jugador brasiler de l’Inter de Milà, Philippe Coutinho, ha decidit venir cedit a l’Espanyol.

Amb divuit anys, és una de les promeses futbolístiques que es troben a les lligues europees i, és a més, un luxe poder tenir-lo al nostre bàndol. Coutinho va ser, en el partit que l’Espanyol va perdre contra el Saragossa, l’únic jugador blanc-i-blau que esperonava tant els companys com l’afició cada cop que tocava la pilota. És a dir, el paper que Weiss havia assolit les darreres setmanes. Com dèiem, un luxe.

Així doncs, quan ningú s’ho esperava, una de les promeses del moment arriba a Barcelona, i ho fa per jugar a l’Espanyol. Però parlem del que importa. Per què? Philippe Coutinho arriba de la mà de Ramon Planes. M’atreveixo a dir que si el brasiler es posa a les ordres de Mauricio Pochettino és gràcies al tàndem que el tècnic forma amb el directiu esportiu del club. Un projecte que ja està donant resultats. La coordinació entre tots dos i el silenci predominant en la seva gestió –no es va parlar de cap dels tres fitxatges d’hivern fins que ja estaven tancats- són algunes de les Claus de l’èxit del qual aquest equip està gaudint enguany.

Ara sembla que Pochettino passa a tenir un paper important en el futbol espanyol, quan surt a la llum que un equip dels anomenats grans voldria incorporar-lo de cara a l’any que ve. Sembla que aconseguir ser a prop de Champions quan a l’inici de lliga l’objectiu semblava clarament la permanència, dóna renom. I si, he criticat i tornat a criticar aspectes del tècnic, no ho puc negar. Però Pochettino i Planes són, avui dia, les claus d’aquest Espanyol.