La bomba

L’altre dia sentia que Ramon planes qualificava de “bomba” el fitxatge que planejava incorporar en el mercat d’hivern. Ni els membres de la directiva sabien de qui es tractava, tot i que suposarem que Pochettino en tenia alguna informació. El cas és que, tot i l’interès d’alguns equips punters d’Europa, el jugador brasiler de l’Inter de Milà, Philippe Coutinho, ha decidit venir cedit a l’Espanyol.

Amb divuit anys, és una de les promeses futbolístiques que es troben a les lligues europees i, és a més, un luxe poder tenir-lo al nostre bàndol. Coutinho va ser, en el partit que l’Espanyol va perdre contra el Saragossa, l’únic jugador blanc-i-blau que esperonava tant els companys com l’afició cada cop que tocava la pilota. És a dir, el paper que Weiss havia assolit les darreres setmanes. Com dèiem, un luxe.

Així doncs, quan ningú s’ho esperava, una de les promeses del moment arriba a Barcelona, i ho fa per jugar a l’Espanyol. Però parlem del que importa. Per què? Philippe Coutinho arriba de la mà de Ramon Planes. M’atreveixo a dir que si el brasiler es posa a les ordres de Mauricio Pochettino és gràcies al tàndem que el tècnic forma amb el directiu esportiu del club. Un projecte que ja està donant resultats. La coordinació entre tots dos i el silenci predominant en la seva gestió –no es va parlar de cap dels tres fitxatges d’hivern fins que ja estaven tancats- són algunes de les Claus de l’èxit del qual aquest equip està gaudint enguany.

Ara sembla que Pochettino passa a tenir un paper important en el futbol espanyol, quan surt a la llum que un equip dels anomenats grans voldria incorporar-lo de cara a l’any que ve. Sembla que aconseguir ser a prop de Champions quan a l’inici de lliga l’objectiu semblava clarament la permanència, dóna renom. I si, he criticat i tornat a criticar aspectes del tècnic, no ho puc negar. Però Pochettino i Planes són, avui dia, les claus d’aquest Espanyol.

Article original publicat a laJornada.cat el 15 de Febrer de 2011.

Categories: CatalàTags: , , , , ,

martalacima

Journalist and content producer with years of experience in communications and project management in the private sector in Europe, the United States and Latin America.

I have managed communication campaigns and audio-visual productions for top clients including the United Nations Development Programme (UNDP), the European Commission, Eurocities, VISA, Sony-Ericsson, the Centre for Creative Leadership and DirecTV. As a journalist, I contribute with several media outlets producing content in English and Spanish. I fluently speak English, Spanish and Catalan and have a working knowledge of French and Portuguese.

I am an avid traveler, always ready to jump into a new adventure!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s